banner isbank

Küçük ve Yıldız Takımlar'da Şampiyon Apaydın Satranç!

Türkiye'nin dört bir tarafından gelen küçük ve yıldız takımların şampiyonluk coşkusu nefesleri kesti. Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Çorum'da düzenlenen "2017 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Takım Turnuvaları" Küçükler'de ve Yıldızlar'da Apaydın Satranç'ın zaferiyle sonuçlandı. Küçüklerde Şirinler A Takımı ikinci olurken, Doğa Koleji Satranç Takımı üçüncü oldu. Yıldızlar'da ise Karaman Ahi Evran ikincilik ve Ankara Demirspor üçüncülük ipini göğüsledi.

Turnuvalarda Küçükler'de 48 takım 236 sporcu, Yıldızlar'da ise 25 takım 125 sporcu olmak üzere toplam 73 takım ve 361 sporcu yarıştı.

Turnuvanın final turunun ardından gerçekleşen, sporcuların heyecan ve coşkularının renkli görüntüler oluşturduğu ödül töreni; Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Er, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Çorum Belediyesi Spor İşleri Müdürü Nadir Solak, TSF Başkan Vekilleri Prof. Dr. Yusuf Doğruer ve Aşkın Keleş, Asbaşkan Halil Hilmi Darı, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Haznedaroğlu, Fatih Maden ve WIM Nilüfer Çınar Çorlulu, TSF Temsilcilikler Koordinasyon Kurulu Başkanı Mustafa Eroğlu, Gökyay Vakfı Satranç Müzesi Kurucuları Akın Gökyay ve eşi Birten Gökyay, Gökyay Vakfı Satranç Müzesi Müdürü Binnur Uçaktan, TSF Çorum İl Temsilcisi Hasan Özer Gökmen, sporcu velileri, antrenörler, hakem heyeti ve çok sayıda satranç severin katılımıyla gerçekleşti.

img 2219Ödül töreni açılış konuşmalarını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Er, en önemli organizasyonlarını Çorum'da organize eden TSF Yönetimine teşekkür ederek, "Bu faaliyetleri en güzel şekilde düzenlemeye devam edeceğiz" dedi. Çorum'da ulusal çapta gerçekleşen bu büyük faaliyetlerin ve uluslararası satranç turnuvasının kendileri için büyük önem taşıdığını belirten Er, TSF ile birlikte Türk sporunu kalkındıracak işbirliği çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

img 2226TSF Başkanı Gülkız Tulay, törende yaptığı konuşmada; "Turnuvalarımızı uygarlığın başkenti, medeniyetler beşiği Çorum'da büyük bir başarıyla gerçekleştirdik. Çorum ilimiz artık sadece tarihi ve kültürel mirası ile değil, satranç sporunda yaptığı hamleleri ile de adından söz ettiriyor. Ulusal ve uluslararası açık satranç turnuvalarımıza yaptığı ev sahipliği ile Çorum, satrancın kalbinin arttığı en önemli illerimizden biri artık. Doğal güzelliği ile kendine hayran bırakan Çorum ilimizde, sadece sportif bir heyecana değil, bu eşsiz doğanın, coğrafi güzelliklerin de tadına vardık. Toplam 73 takım ve 361 sporcumuz 8 tur boyunca centilmence ve dostça hamle yaptı. Sporcularımız takımlarını zirveye çıkarmak için yarıştılar ve rekabetin birlik ve beraberlik ile iç içe geçtiği bir final heyecanı yaşattılar. Gittiğimiz her şehirde satranç camiasının ne kadar büyüdüğüne tanıklık ediyor, satrancın mucizesi ile dönüşmüş eşsiz yaşam hikayelerine tanık oluyoruz." dedi.

Altı gün boyunca yaptıkları ev sahipliği ve Türk satrancına verdikleri değer için Çorum yerel yöneticilerine teşekkür eden Tulay, turnuvalarda derece elde eden sporcu ve takımları kutlayarak konuşmasını tamamladı.

img 2235Tulay'ın ardından konuşma yapan Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül ise TSF ile bundan böyle kardeş kurum olduklarını ve satranç sporu ile ilgili tüm faaliyetleri en üst düzeyde hayata geçireceklerini belirtti. Yerel Yönetimlerin sadece futbola değil satranç gibi amatör spor branşlarına da destek olması gerektiğini belirten Gül, Türkiye'de satranç sporu çok önemli bir yere geldi. Biz de bu yükselişi Çorum'da sürdüreceğiz" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Tulay, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Er, Türkiye Küçükler Takım Turnuvası Başhakemi NA Yücel Yıldırım, Türkiye Yıldızlar Turnuvası Başhakemi FA M. Salim Alpyürük'e fidan sertifikası sundu.

Açış konuşmalarının ardından masa dereceleri elde eden sporcuların ve turnuvalarda ilk üç dereceyi elde eden takımların ödülleri takdim edildi.

 

FOTO GALERİ - TURNUVA SAYFASI

Masa Dereceleri - Türkiye Küçükler Takım Turnuvası / Türkiye Yıldızlar Takım Turnuvası

 

img 2216

img 2316

Başkan Tulay'ın Fidan Sertifikası Sunumu

 

kucuktakim17

1. Apaydın Satranç 2. Şirinler A Takımı 3. Doğa Koleji Satranç Takımı

 

yildiztakim17

1. Apaydın Satranç 2. Karaman Ahi Evran 3. Ankara Demirspor

 

img 2308

img 2318