banner isbank

FIDE Online Satranç Olimpiyatı’nda D Grubunu Zirvede Tamamladık!

adsz tasarm 81Milli takımımız FIDE Online Satranç Olimpiyatı’nda milli takımımız harika bir performans gösterdi. Grup maçlarının son gününe 12 puanla eş puanlı diğer takımlar Sırbistan ve Norveç ile birlikte zirvede giren millilerimiz bu iki takımı da yenmeyi başararak D grubunu 17 puanla zirvede tamamladı ve üst klasmana yükselmeye hak kazandı.

Günün ilk turunda Grandelius ve Cramling gibi isimleri barındıran kadrosuyla dikkat çeken İsveç ile zorlu bir maçın ardından 3-3 berabere kalan millilerimiz böylece ilk defa puan kaybetse de zirvedeki rakipleriyle oynayacakları maçlar aslında daha önemliydi. Sekizinci turda Sırbistan’a karşı oynayan millilerimiz, Indjic’in ilk masadaki güzel kazancına rağmen ikinci, üçüncü ve dördüncü masalarda alınan üç galibiyet ve son iki masadan gelen iki beraberlikle 4-2 skoruna erişmeyi başardı ve çok kritik bir galibiyet alarak üst klasmana yükselmeyi son tur öncesi garantilemiş oldu. Özellikle Yıldız Kadıoğlu-Blagojevic partisinde kazanç iki taraf arasında yer yer gidip geldiyse de son gülen WGM Yıldız Kadıoğlu oldu ve maçın lehimize galibiyetle sonuçlanmasında bu parti büyük rol oynadı. Son tur yine zorlu bir rakip olan Norveç bizi bekliyordu. Carlsen’in de çalıştırıcılığını yapmış ve aynı zamanda eski bir milli futbolcu olan Simen Agdestein’ın liderliğindeki Norveç’i favori olduğumuz ikinci, üçüncü ve dördüncü masalardan 0,5 puan çıkarmamıza karşın son iki masada Cem Kaan Gökerkan ve Ece Özbay’ın galibiyetleri ve elbette Vahap Şanal’ın beyaz taşlarla Fransız Savunması’nda Agdestein’ı sıradan bir oyuncu gibi göstermeyi başardığı güzel kazancıyla 3,5-2,5 yenmeyi başardık.

Böylece D Grubu’nu zirvede tamamlayarak üst klasmana yükseldik! 25’i doğrudan katılan toplam 40 takımla dört ayrı grupta oynanacak üst klasmanda takımlar grup aşamasını geçerek eleme usulü oynanacak play-off aşamasına katılmak için hak kazanmak ve nihayetinde şampiyon olmak için yarışacaklar.

Şu ana kadar harika bir performans gösteren oyuncularımızı tebrik ediyor ve 21 Ağustos’ta başlayacak üst klasman maçlarında başarılar diliyoruz!

Haber: Tarık Selbes

Resmi Site: https://olymp.fide.com

Sıralama/Eşlendirme/Sonuçlar: http://chess-results.com/tnr532154.aspx