banner isbank

“Sokakta Satranç Var” Pandemi Döneminin Tüm Tedbirleri ve Önlemleri ile Başlıyor

adsz tasarm - 2020-09-09t090749.945“Sokakta Satranç Var” Projesi’nin 6’ıncısı, 12 – 20 Eylül 2020 tarihleri arasında “Maskeni Tak, Mesafeni Koru, Hamleni Yap” sloganıyla yapılacak.

Bu zorlu günlerde, projemizi pandeminin tüm kurallarıyla, önlemleriyle hayata geçirelim, bu güzel geleneğimizi bozmayalım istedik. Yurdun her köşesinden yine “Satranç İçin Varız” sesleri, hepimize güç versin istedik.

Kalabalıklara karışmadan, yaylada, denizde, ormanda, evimizin bahçesinde, balkonumuzda, tarlamızda, bağımızda ya da her neredeysek, en yakınlarımızla satranç oynayarak, bu tutkumuzu paylaşalım istedik. Bu memleketin en özel köşelerinin görüntüleri hamlelerinize eşlik etsin, bu tutku yine dalga dalga bir hafta boyunca yurdun her yanına en güzel duyguları taşısın istedik.

Ancak önemli bir isteğimiz var! Bu projeye eşlik ederken pandemi döneminin gereği olan tüm kuralların, tedbirlerin aksaksız uygulanması, çok katılımlı, kalabalık müsabakalar düzenlenmemesi, her hamlenin, her müsabakanın, “maske, fiziksel mesafe ve temizlik” tedbirleri ile yapılması, sağlığımız için hayati önemde olduğunun unutulmaması.

Güzellikleri çoğaltmak için asıl sorumluluğun hepimizin olduğunun bilinciyle, hamlelerimizi örnek oluşturacak şekilde yapacağınıza yürekten inanıyoruz.maskelerimizi takarak fiziksel mesafe ve hijyen kurallarna dikkat etmeyi unutmuyoruz. 2

Satrancın gücünü, bu ailenin büyüklüğünü, birliğini aktaran, fotoğraf ve videolarınızı #SokaktaSatrançVar #SatrançİçinVarız etiketleriyle sosyal medya hesaplarınızdan paylaşabilirsiniz. Türkiye Satranç Federasyonu sosyal ağlarından yayınlanmasını istediğiniz görüntülerinizi ise 0535 928 9748 no’lu WhatsApp hattı,  Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. " style="margin: 0px; padding: 0px; outline: none; color: rgb(21, 73, 137); text-decoration-line: none; letter-spacing: 0.1pt;"> Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.  mail adresi ya da bulunduğunuz ilin satranç il temsilcisinin iletişim adreslerine iletebilirsiniz.

Hadi o zaman, takın maskelerinizi, yapın hamlelerinizi! Fiziksel mesafenizi korumayı, hijyene çok dikkat etmeyi ise sakın ihmal etmeyin! Heyecan, mutluluk ve sağlık dolu müsabakalarınız olsun!

BAŞKANIMIZ GÜLKIZ TULAY’IN “SOKAKTA SATRANÇ VAR” PROJESİ İLE İLGİLİ MESAJI İSE ŞÖYLE:

“Ülkemizin en geniş katılımlı projelerinden biri “Sokakta Satranç Var” Projesi. Tam 5 yıldır, 81 şehirde, doğal alanlardan, tarihi ve kültürel mekanlara taşındı satranç bu proje ile. Her yıl, okullar açılmadan önce, büyük bir heyecanla, keyifle bu projeyi gerçekleştirdik.

Dağlardan, denizlerden, yaylalardan, ormanlardan, sahillerden, bahçelerden, parklardan, sokaklardan, tarihi mekanlardan, her yerden bu sporun heyecanı, güzellikleri yansıdı.

Geleneksel hale geldi, dalga dalga büyüdü. Her şehrin en güzel köşelerinde 3 yaşındaki çocuğumuzdan 80 yaşındaki büyüğümüze kadar her yaştan sayısız satrançseveri buluşturdu. En özel mekanların eşlik ettiği görüntülerle atılan hamlelerin fotoğrafları, videoları, yüreklerimizi ısıttı, yüzümüzü gülümsetti. Medya gündeminin vazgeçilmezleri arasında yer aldı.

Bu proje, bazen bir düğünde gelin ile damadın mutluluğuna eşlik etti, bazen bir elma bahçesinde ekip ruhunun adı oldu. Bazen Karadenizin muhteşem yaylalarından sıkı dostlukların rüzgarını getirdi. Bazen masmavi bir denizin dibinde dede ile torunun, geçmişle geleceğin buluşması oldu. Bazen, bir bakkal dükkanının önüne konulan sandığın üzerinden emeğin simgesi oldu. Bazen bir şehrin simgesi bir kalede tarihin derinliklerinden süzüldü. Bazen bir köy okulunda umudun adı oldu. Asıl önemlisi ise sayısız satrançseveri buluşturan tutkunun adı oldu. Aslında Türkiye’nin satranç sevgisinin, bu sporun bu ülkede nasıl büyüdüğünün de göstergesi oldu, her yıl daha da coşkuyla büyüyen bu tablo.

ZOR ZAMANLARDA EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ SATRANÇ OLDU

Öyle zor günlerden geçiyoruz ki, bu zamanlar tarifsiz şeyler hissettiğimiz zamanlar. Hepimizin, dünyanın gündemi Koronavirüs salgını. Tüm dünyayı tehdit eden hala çözülemeyen bir virüsle mücadele ediyoruz. Her gün açıklanan vakalardan ve ölümlerden derin üzüntü ve endişe duyuyoruz. Maske, fiziksel mesafe ve temizlik en önemli, en hayati kurallar haline geldi. Zorların arasında gülümsemeye devam ediyor, yaşadığımız anlara, hayatımızdaki güzelliklere sahip çıkıyoruz. Mart ayından bu yana beraber sayısız organizasyona, kampanyaya beraber imza attık. Birbirimize güç verdik, gülümsemeleri çoğalttık, kenetlendik, bir olduk. Paylaştıkça da büyüdük.

Hayat devam ediyor, edecek de. Sokağa da çıkıyoruz, çıkacağız da… Ama pandemi döneminin ruhuna, gerekliliklerine, kurallara sıkı şekilde uyarak, kalabalıklardan kaçınarak. Kendi sağlığımız, çevremizdekilerin sağlığı her şeyden önemli.

Şimdi yeni bir yolumuz daha var. Temkinli bir şekilde, kurallara ve önlemlere uyarak, kendi tedbirlerimizi kendimiz alarak, bu tutkumuzu yurdun dört köşesinden yansıtmaya hazırlanıyoruz. 12 – 20 Eylül 2020 tarihleri arasında “Maskeni Tak, Mesafeni Koru, Hamleni Yap” sloganıyla yola çıkıyor, bu dönemin ruhuna uygun şekilde “Sokakta Satranç Var” diyoruz. Güzel görüntülerinizi heyecanla bekliyoruz. Tüm satranç ailemize sağlıklı, mutlu günler diliyoruz.”