banner isbank

Türkiye’nin Şampiyonları Belli Oldu

XAH 7426
Satrançta Türkiye’nin şampiyonları belli oldu. Antalya’da düzenlenen ve Türkiye’nin dört bir yanından 7'den 77'ye her yaş grubundan toplam 2 bin 636 sporcunun bir hafta boyunca büyük bir heyecan ve dostluk içinde hamle yaptığı 2019 Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Satranç Şampiyonaları’nda büyük yarış bugün sona erdi ve 26 kategoride ‘Türkiye Şampiyonları’ belli oldu.
İLİMİZDEN GÖKDENİZ EKMEKCİOĞLU 8 YAŞ KATEGORİSİNDE 2 MAĞBULİYET, 1 BERABERLİK, 8 GALİBİYET ALARAK 8,5 PUANLA TURNUVAYI SEKİZİNCİ BİTİRDİ VE MİLLİ TAKIM HAVUZUNA GİRMEYİ BAŞARDI.

Ödül töreninde şampiyonlar geçidi yaşanırken, genç şampiyonların heyecanı ve mutluluğu ise görülmeye değerdi. Şampiyonada, küçükler ve yıldızlarda toplam 220 sporcu milli takım havuzuna girdi.

Sporcular, aileler, antrenörler, görevliler ile birlikte 7 bin kişilik rekor bir buluşmaya imza atılan şampiyonanın ödül töreninde konuşan TSF Başkanı Gülkız Tulay, her yıl binleri buluşturan Türkiye Küçükler, Yıldızlar, Emektarlar Şampiyonaları’nın Türkiye’nin en büyük spor organizasyonu olduğuna dikkat çekti. Böyle büyük bir organizasyonun hayata geçmesinin tüm satranç ailesinin başarısı olduğunu belirten Tulay, sporcular başta olmak üzere, veliler, antrenörler, hakemler, sağlık görevlileri ve satranç ailesinin desteği ile böylesine coşkulu ve başarılı bir organizasyona imza attıklarını ifade etti.

xah 7585Hayata geçirdikleri projeler ile ülkenin her yerinden çocuğa, gence dokunduklarını dile getiren Tulay konuşmasına şöyle devam etti.

“Şampiyonalarımız doğudan batıya kuzeyden güneye, güzel vatanımızın dört bir yanında yaşayan pırıl pırıl insanları ile doldu taştı. Bitlis’in Yoncabaşı köyünden, Van, Mardin ve Kilis’teki köylerimize kadar herkes satrançta birleşti. Dostluk kazandı, güzel anılar birikti. Ülkemizin her yanından daha fazla sporcu kazanmak ve satranç ailemize katmak için canla başla çalışacağız. Mutluyum çünkü, çalışmalarımız, emeklerimiz karşılığını veriyor. Mutluyuz çünkü, biz bu ülkenin geleceğine, evlatlarına, hayatlarına dokunuyoruz. Avrupa ve dünyada gerçekleşen organizasyonlarla yarışıyor şampiyonalarımız… Böyle nitelikli ve büyük bir buluşmaya aracı olmak, tarifi zor bir mutluluk. Hedeflerimizi yükselterek ilerliyoruz.”

xah 7593Tulay'ın ardından konuşmalarını yapan Spor Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Veli Ozan Çakır ise satrancın Türkiye'de en popüler ve en yaygın spor branşlarından biri haline geldiğini belirterek TSF yönetimini bu yönde attığı adımlar dolayısıyla kutladı. Satrancın okullarda okutulması ve eğitim sisteminde yer edinmesinin önemine değinen Çakır konuşmasına şöyle devam etti. "Türkiye Satranç Federasyonu’nun çalışmaları sayesinde, son yıllarda satranç sporunda ülkemiz muhteşem bir başarı grafiği çiziyor. Federasyon çok kıymetli projeleri hayata geçirerek, satranç sporunun tanıtılması ve yaygınlaştırılması adına çalışmalar yapıyor. Federasyon ve ekibini tebrik ediyorum. Benim de mensubu olduğum satranç ailesini ve satranç severleri sevgi ile selamlıyor, dereceye giren sporcularımızın başarılarının devamını diliyorum.”

Türkiye Küçükler, Türkiye Yıldızlar ve Türkiye Emektarlar Şampiyonalarında dereceye giren sporculara madalyaların ve kupaların verildiği ödül töreninde şampiyonlar geçidi yaşandı. Çok sayıda konuğun katıldığı tören, coşkulu ve renkli görüntülere sahne oldu.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen çocukları, gençleri ve emektar sporcuları bir araya getiren şampiyonalar, ailelerin, antrenörlerin, hakemlerin, kulüp temsilcilerinin, sağlık görevlilerinin, psikologların, spor uzmanlarının ve görevlilerin katılımıyla 7 bin kişilik dev bir organizasyona dönüştü. Antalya Granada Otel’de düzenlenen Türkiye Küçükler Şampiyonası’nda (7-12 yaş kategorisinde) 1893, Türkiye Yıldızlar Şampiyonası’nda (13-18 yaş kategorisinde) 661 ve Maritim Pine Beach Otel'de düzenlenen Türkiye Emektarlar Şampiyonası’nda 81 sporcu olmak üzere toplam 2 bin 636 sporcu bir hafta boyunca şampiyonluk için yarıştı.

Antalya Belek’te 19-26 Ocak 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen büyük Türkiye buluşması sonunda küçükler'den 144, yıldızlar'dan 76 olmak üzere toplam 220 sporcu milli takım havuzuna girmeye hak kazandı.

Ödül töreni; Spor Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Veli Ozan Çakır, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanı Hakan Bebek, TSF Başkanı Gülkız Tulay, TSF Başkan Vekilleri Aşkın Keleş ve Prof. Dr. Yusuf Doğruer, Asbaşkan Halil Hilmi Darı, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Haznedaroğlu, Özgür Solakoğlu, Fatih Maden, Ulaş Demirci, Sultan Daban, Ahmet Arda Kılıç, Ali Ümit Şifaver, Mustafa İmamoğlu, Zeki Demircan, Granada Otel Genel Müdürü Enis Özsinan, TSF Genel Sekreteri M. Sedat Fırat, Hukuk Müşaviri Mustafa Enes Yıldırım, kurul başkan ve üyeleri, Antalya İl Temsilcisi Osman Akdoğan, basın temsilcileri ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

Başkan Tulay’, törende Küçükler Şampiyonası Başhakemi IA Bilge İbrahim Özel, Gözlemcisi IA Oğuz Cem Akın, 2019 Yıldızlar Şampiyonası Başhakemi IA Özgür Acar, Gözlemcisi IA Emin Yasa Altun, Emektarlar Şampiyonası Başhakemi FA Aslan Goler ve Gözlemcisi FA Olgun Kulaç’a fidan sertifikası takdim etti. 

Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası - Türkiye Yıldızlar Satranç Şampiyonası - Türkiye Emektarlar Satranç Şampiyonası

Küçükler Milli Takım Havuz Listesi - Yıldızlar Milli Takım Havuz Listesi