banner isbank

Kupa Yarışı Antalya'da Başladı

img 197067 ilden 310 sporcunun 11 tur boyunca mücadele edeceği Türkiye Kupası'nda ilk hamleler yapıldı.  Türkiye Kupasından İlimizden de sporcular mücadele etmektedir. 
Medeni Deniz Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, Musa Türkmen Çorum Maviay Gençlik ve Spor Kulübü, Onur Şahin  ve  Cumhur Yılmaz Altın Hamle Gençlik ve Spor Kulübü adına Türkiye Kupasında boy gösteriyor. Sporcularımaza başarılar diliyoruz. 

2019 Türkiye Kupası, 27 Ocak 2019 tarihinde Antalya Granada Otel’de gerçekleşen açılış töreni ile başladı.

IM Mert Yılmazyerli, IM Ege Köksal, IM Ufuk Sezen Arat ve birçok usta sporcumuzun yarıştığı Kupa mücadelesinde 26'sı unvanlı 310 sporcu hamle yapıyor.

Türkiye Kupası açılış töreninde konuşma yapan TSF Başkanı Gülkız Tulay, 7 bin kişilik katılımla Türkiye’nin en büyük spor organizasyonu olan 2019 Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Şampiyonalarını tamamladıklarını, bugün ise yeni bir heyecan ve mücadelenin ilk hamlelerini yapacaklarını belirtti, Türkiye Kupası’nda yarışacak tüm sporculara başarılar diledi.

Türkiye Kupası açılışı Başkan Tulay’ın yanı sıra; Başkan Vekilleri Prof. Dr. Yusuf Doğruer ve Aşkın Keleş, Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülay Akın, TSF Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Haznedaroğlu, İslam Yücel, Özgür Solakoğlu, Ulaş Demirci, Mustafa İmamoğlu, Ahmet Arda Kılıç, Disiplin Kurulu Üyesi Lütfü Özel, Basın, Medya ve İletişim Kurulu Üyesi Umut Eken, Mardin İl Temsilcisi Nazan Kaya, Antalya İl Temsilcisi Osman Akdoğan, sporcu ve velilerin katılımıyla gerçekleşti.

67 ilden 310 sporcunun 11 tur yarışacağı Türkiye Kupası ilk turu sembolik açılış hamlelerinin ardından saat 16.30'da başladı.

img 1987Türkiye Kupası'nda, IM Can Arduman ve Erkin Karaokçu, 11 tur boyunca canlı yayında satranç severlerle birlikte olacak. Ayrıca turnuva boyunca satranç severler, Türkiye Satranç Federasyonu resmi Facebook ve Twitter hesabı üzerinden #TK2019 etiketi ile sorular sorup, yorumlarını paylaşarak kupa heyecanına ortak olabilirler. 

Turnuva Sayfası - Canlı Yayın